Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Grattis till NY Rangers

19 maj , 2014, 18.12 Marcus Lindqvist

Det är bara att gratulera NY Rangers för lagets första final sedan Stanley Cup–segern 1994. Laget körde över Montréal i den första konferensfinalen – bokstavligen, då Chris Kreider kolliderade med stjärnmålvakten Carey Price i hög fart.

Säkerligen inte avsiktligt, men Kreider gjorde inte mycket för att undvika kontakt. Price fortsatte spela efter kollisionen i slutet av den andra perioden i den första matchen, men släppte in två blixtmål inom loppet av en minut före periodpausen.

I tredje perioden spelade han inte längre. I stället kom Peter Budaj, som släppte in ytterligare tre mål. Matchen slutade 7–2 till Rangers.

Nu framkommer det att Price skadade sig så allvarligt att han inte längre kan spela i konferensfinalerna. Det är ett oöverkomligt avbräck för Montréal.

OS–guldmålvakten Price var Montréals viktigaste kugge i segern över favorittippade Boston, även om hela laget storspelade. I den första matchen såg laget oförberett ut efter att precis ha avslutat den fysiska och krävande matchserien mot Boston, men jag tror Montréal hade vänt matchserien.

Men utan Price har Canadiens knappast en chans, för Budaj håller inte närapå samma klass. Bara att gratulera Rangers.