Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Kan Rangers och Kings bjuda på något mer?

2 jun , 2014, 12.46 Marcus Lindqvist

 

Efter en hisnande slutspelsvår möts NY Rangers och LA Kings i finalerna. Rangers spelar om Stanley Cup för första gången sedan 1994, medan Kings tog hem den eftertraktade pokalen 2012.

Kings har erbjudit vansinnigt bra underhållning hittills. Inget lag har någonsin förut vunnit tre game sevens och avancerat till final. Men efter en helt osannolik vändning mot San Jose, en svängig och fysisk matchserie mot Anaheim och en otroligt jämn konferensfinalserie mot Chicago är LA tillbaka i finalerna.

Det var i ärlighetens namn omöjligt att tippa utgången av game seven i Chicago. LA hade vunnit tre matcher i följd, men Chicago hade tagit över matchserien och vunnit de två senaste. Efter flera otroliga vändningar – bland annat fem mål i den första perioden – och märkliga mål studsade pucken in via Chicagobacken Nick Leddy i sudden death.

Båda lagen hade förtjänat att vinna Stanley Cup. Konferenssemifinalerna mot Anaheim var nästan lika jämna, men då var LA överlägset i game seven.

Frågan är om finalerna kan erbjuda någonting lika underhållande. Rangers har helt otippat avancerat till final från den svagare östra konferensen.

Rangers är roligt, sevärt och bjuder på några bra historier. Martin St. Louis och Dominic Moores tragedier, legenderna kring Stanley Cup–segern 1994 och Mark Messiers löfte, och Henrik Lundqvists storspel. Några skandinaver spelar nyckelroller, då norrmannen Mats Zuccarello och svensken Carl Hagelin skapar kaos bland motståndarnas försvar.

Men LA Kings är flera klasser bättre. Jag tror inte Rangers lägger sig utan en fight och det kan dra ut till en sjätte match (LA har haft en vana att leka med elden den här våren) men till slut vinner Kings. I själva verket hade vilket som helst av konferensfinalkvartetten i västra konferensen – Minnesota, Anaheim, Chicago och LA – kunnat vinna Stanley Cup. Varför inte St. Louis eller San Jose?

Vanligtvis erbjuder den första omgången den bästa slutspelshockeyn, men den här våren har andra och tredje omgångarna varit rena kalasen. Det ska mycket till för att finalerna ska bli lika bra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar

  1. Axel skriver:

    Som du skriver, så känns det omöjligt att Rangers skulle kunna rubba Kings. Boston var senast nära att vinna rubbet, men annars så börjar NHL snart ha ett problem med att få Östra konferensen att vara trovärdig. Det känns litet som en annan serie. Men kanske Nash, St Lois, Zuccarello, Staal, Lundqvist & co bevisar det motsatta. Kul skulle det ju vara med Stanley Cup-parad på Manhattan.

Kommenteringen är stängd.