Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Rinaldo borde inte ens få spela i NHL

21 jan , 2015, 13.02 Marcus Lindqvist

 

Philadelphias Zac Rinaldo är en av de där killarna som aldrig borde ha fått spela i NHL. Lindrigt sagt har han begränsad talang och han tillför inget annat till sitt lag än ett par hårda knytnävar och fula tacklingar. Efter hans senaste tilltag borde han bli avstängd i minst femton matcher.

Det var inte bara vad han gjorde i matchen mot Pittsburgh. Det var hans reaktioner efteråt. Här är den respektlösa tacklingen mot Pittsburghs Kris Letang.

https://www.youtube.com/watch?v=z7nr2UlQZxI

Efteråt kunde Rinaldo ha bett om ursäkt. I stället försvarar han sig, säger att han är nöjd över att ha levererat en bra tackling som vände matchen och – seriöst – säger att man inte borde gå igenom och analysera tacklingar i slow motion.

Det här är inte första gången Rinaldo utmärker sig. Förra säsongen blev han avstängd fyra matcher för den här vanvettiga och fullständigt onödiga tacklingen mot Chad Ruhwedel, i slutet av en match som Philadelphia var på väg att vinna (Rinaldo ”vände” inte den matchen).

Smart, va? Eller vad sägs om den här insatsen i matchen mot Dallas. Rinaldo utnyttjade sina tolv sekunder speltid i hela matchen för att attackera Antoine Roussell och dra på sig ett matchstraff.

I 201 NHL-matcher har forwarden Rinaldo gjort 7+13=20 poäng och samlat 545 utvisningsminuter. Den här säsongen har han spelat 8 minuter 44 sekunder per match. Det är ganska uppenbart hur stor hans betydelse för laget är.

Tror ni någon skulle sakna honom om han blev utestängd från NHL för gott? Knappast. Men NHL:s disciplinutskott stänger väl av honom för fyra fem matcher och så är det bra med det. Stjärnbacken Kris Letang (istid 25 minuter 11 sekunder per match) lär vara ute ur spel flera veckor.

 

 

 

Kommenteringen är stängd.