Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Jokinen på väg mot utgången

16 feb , 2015, 17.22 Marcus Lindqvist

 

Det kändes hela tiden osannolikt att Olli Jokinen skulle få avsluta säsongen i ett riktigt bra lag. Jokinen har tillbringat hela sin karriär i riktigt usla lag: Florida, Calgary, NY Islanders, NY Rangers, Phoenix, LA Kings och Winnipeg. Ironiskt att många av lagen blivit riktigt bra efter att Jokinen lämnat dem – Winnipeg där han spelade förra säsongen är den här säsongens största skrällag.

Veteranen innehade länge rekordet för flest grundseriematcher i NHL utan en enda slutspelsmatch, men han bröt förbannelsen i Calgary. Men 1 217 grundseriematcher mot 6 slutspelsmatcher är en riktigt hemsk statistik. Lyckan såg för en stund ut att vända i Nashville.

Peter Laviolette och Pekka Rinne har förvandlat Nashville till ett topplag som kan gå långt i vår. Men Olli Jokinen smälte aldrig in och nu är Toronto ny adress – åtminstone tillfälligt.

Från en liten roll i ett topplag till en okänd tillvaro i ett bottenlag. Klart är att Toronto inte har något behov för Jokinen – sannolikt gick Toronto med på att ta honom och hans kontrakt som en del av storaffären där bland annat Cody Franson gick till Nashville. Salary dump kallas det något ofint i Nordamerika. Det kan förstås hända att Toronto lyckas dumpa honom någon annanstans, till ett lag som behöver bredd på centerpositionen inför slutspelet.

Jokinen spelade riktigt bra förra säsongen och gjorde en bra OS-turnering, men hans insatser den här säsongen väcker knappast stort intresse bland de andra klubbarna. Hans kontrakt går ut i vår och det här kan mycket väl bli hans sista säsong i NHL.

OJ är definitivt inte på väg till KHL, men ett par säsonger i Schweiz kunde kanske vara ett sätt att avrunda karriären. Eller – några säsonger i finska ligan och gamla klubben HIFK?

 

 

 

Kommenteringen är stängd.