Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Se upp för LA

26 mar , 2015, 18.06 Marcus Lindqvist

 

Grundserien är grundserien och playoffsen är playoffsen. Det låter som en plattityd men så är det.

Regerande Stanley Cup-mästarna LA Kings har legat utanför slutspelsplatserna nästan hela säsongen. Värsta Cup-baksmällan.

Men låt er inte luras: Anze Kopitar & Co kommer att bli livsfarliga i slutspelet. En verklig nitlott för den som möter dem i första omgången.

I prestigemötet mot Rangers såg Kings ut som gamla goda Kings: intensiv forechecking, blixtsnabba vändningar och opportunistiskt målskytte. Kopitar visade vilken rysligt bra spelare han är och lirare som Dustin Brown och Marian Gaborik spelade på en hög nivå.

LA ligger i skrivande stund på jämna poäng med Calgary i kampen om den tredje platsen i Pacific-divisionen. Lita på att Kings petar ut Calgary och möter Vancouver i första omgången i slutspelet. Det kan bara sluta på ett sätt.

Grundseriens betydelse ska inte överskattas. Anaheim, Rangers, St.Louis och Montréal ser bra ut nu, men frågan är hur långt de räcker i slutspelet.

Anaheim blev förödmjukat med hela 2-7 av Rangers i Madison Square Garden. Rangers var såväl snabbare, skickligare som tuffare. Det ska bara inte vara möjligt att ett lag som gör anspråk på Stanley Cup smälter ihop så totalt i det här skedet av säsongen. Efter två snöpliga slutspelsfiaskon börjar det vara upp till bevis för Anaheim.

St. Louis har satsat enormt mycket under de senaste säsongerna, spelat bra i grundserien – men floppat i slutspelet tre säsonger i rad. Börjar vara dags att leverera där också.

Tror inte Montréals tuffhet räcker till, men Carey Price kan bära laget till konferensfinalerna i östra konferensen. Rangers har ett brett lag, ett tufft försvar, skickliga och snabba anfallare och två mycket bra målvakter. Men det är tveksamt om det räcker till mot västra konferensens topplag.

Lär bli LA mot Chicago i västra konferensens finaler. Först måste LA förstås ta sig till slutspelet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.