Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Timonen får sin Stanley Cup-ring

31 maj , 2015, 19.59 Marcus Lindqvist

 

Chicago avancerade till Stanley Cup-final och Kimmo Timonen har ett strålande tillfälle att avsluta sin briljanta karriär med att vinna den mest eftertraktade trofén inom ishockeyn. Ett sagolikt slut på en fantastisk karriär och en ytterst svår säsong.

Timonen missade hela grundserien på grund av potentiellt livshotande blodproppar i ben och lungor. Det är en sensation att han överhuvudtaget kunnat spela den här säsongen. Han har inte varit värst bra form och fått minimalt med speltid i Chicago, men han har redan överträffat alla förväntningar.

Hela hans karriär har han – förlorat. OS-finaler, Stanley Cup-finaler, VM-finaler. Den enda stora segern han vunnit är ligaguld i HIFK 1998.

Det skulle vara den perfekta Hollywood-avslutningen om Timonen skulle vinna Stanley Cup med Chicago. Och Chicago är klar favorit i finalerna mot Tampa Bay, åtminstone i mina ögon.

Men. Kravet för att få gravera sitt namn på den legendariska Stanley Cup-pokalen är att spelaren spelat 41 grundseriematcher eller minst en final. Hans femton slutspelsmatcher hittills räcker inte.

Och han var bänkad i de två sista konferensfinalerna mot Anaheim. David Rundblad har tagit hans plats i laguppställningen. Han spelar knappast mer i vår om inget extraordinärt händer.

Det skulle vara ett ironiskt slut: Timonen vinner till slut Stanley Cup, men sitter på bänken när allting avgörs och får inte gravera sitt namn på Stanley Cup. Vissa finska medier vinklar det som att Timonens öde vilar i Chicagocoachen Joel Quennevilles händer.

Sakta i backarna. Jag är övertygad om att Timonen får sitt namn graverat på Stanley Cup. Klubbledningen kan be om undantag för spelare som varit skadade eller andra förmildrande omständigheter. Och om inte livshotande blodproppar ör förmilrande omständigheter, vad är då?

Här kan du läsa NHL:s regler gällande Stanley Cup. Nyckelfrasen som gäller Timonen står att finna längst nere. Timonen får sin Stanley Cup, lita på det.

 

 

Kommenteringen är stängd.