Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Se Filppula avgöra galna matchen

9 okt , 2015, 20.05 Marcus Lindqvist

 

Inför den här säsongen införde NHL spel i 3 mot 3 i förlängningen, efter att konceptet använts med framgång i AHL. Om det behövdes något argument för att övertyga skeptikerna fungerade torsdagens match mellan Tampa Bay och Philadelphia som utmärkt propaganda.

Inom loppet av några minuter radade lagen upp åtskilliga strålande målchanser – inklusive ett straffskott – innan Jason Garrison avslutade matchen 2.17 in i förlängningen. Garrison kom ensam igenom mot Steve Mason efter en snygg klackning av Valtteri Filppula. Här nedan kan du se en video av förlängningen.

 

Det här var den första matchen som avgjordes i spel tre mot tre. NHL förnyade spelsystemet för att minska antalet matcher som går till straffläggning eftersom straffarna – nu kan också NHL-ledningen medge det – börjar kännas tråkiga. I synnerhet om långt mer än hälften av alla matcher som går till förlängning slutar med straffar.

I AHL avgjordes betydligt fler matcher redan i förlängningen efter att spel i tre mot tre infördes. Sannolikt går det på samma sätt i NHL. Och att döma av det första smakprovet kan tre mot tre bli en riktigt rolig krydda i grundseriematcherna.

Tre mot tre öppnar för intressanta möjligheter för tränarna. Vad sägs till exempel om följande kombinationer?

Anze Kopitar-Marian Gaborik-Drew Doughty

Jonathan Toews-Patrick Sharp-Duncan Keith

Sidney Crosby-Jevgeni Malkin-Kris Letang

 

 

 

Kommenteringen är stängd.