Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Dags att sälja Granlund?

1 Dec , 2015, 14.11 Marcus Lindqvist

 

Minnesota har hamnat i sin vanliga höstkris. Efter en stark inledning på säsongen har finnlaget nummer ett vunnit bara en av sina senaste sju matcher.

Då börjar det koka på allvar i laget. Efter tre raka hemmaförluster – där Minnesota förut varit svårslaget – skällde chefstränaren Mike Yeo ut laget och straffade dem med ett tufft träningspass.

Yeo spjälkte upp det första backparet Ryan Suter-Jared Spurgeon och återförenade superstjärnan Suter med svensken Jonas Brodin. Resultatet: Suter blev irriterad.

– Jag har sagt att jag behöver få spela med en högerfattad kille för att få mer alternativ, i den neutrala zonen, i anfallsspelet och till och med när det gäller att spela ut pucken ur defensiv zon, säger Suter enligt Star Tribune.

– Jag vet inte vad som är på gång.

Yeo har varit en hårsmån från att få sparken flera gånger under sin karriär i Minnesota. Förra säsongen var Minnesota nere för räkning, men vände på steken och nådde slutspelet tack vare en fenomenal slutspurt.

– Vi behöver ledarskap. Vi behöver killar, tränare, spelare, folk som leder. Det gör ingen nytta att bli uppretad och bli irriterade på varandra. Vi måste tillsammans gräva oss ur den här gropen, säger Suter och tillägger en liten pik till Yeo.

– Det är lätt att vara en tränare och en ledare så länge det går bra.

Allt detta är tecken på att någonting inte står rätt till i Minnesota. Det är inte som att det skulle vara första gången som laget är i en svacka. Säsongen 2011-2012 ledde Minnesota hela NHL i början av december. Sedan rasade Minnesota och missade slutspelet efter att ha avslutat säsongen med resultatraden 11-28-7. 2013-2014 hade Wild resultatraden 5-12-1 mellan slutet av november och slutet av december, men vände på steken och tog sig till slutspelet. Förra säsongen hade Wild resultatraden 7-12-5 från slutet av november till mitten av januari. Då vände laget, efter att målvakten Devan Dubnyk anslutit till laget och gjort succé.

Nu har Dubnyk underpresterat stort. Eller egentligen, han har sjunkit tillbaka till sin normala nivå. Av de målvakter som startat minst 20 matcher har Dubnyk näst sämst räddningsprocent – bara Columbus Sergej Bobrovskij har spelat sämre. Hans målsnitt är svaga 2,55.

Mikael Granlund har varit en stor besvikelse den här säsongen. Det är bara Mikko Koivus, Jason Zuckers och Nino Niederreiters första kedja som burit laget. Någonting måste hända snart, om det då är en stor spelaraffär eller ett tränarbyte. Tänk om det skulle vara läge att sälja Granlund? Han har potential och skulle kunna vara värd någonting i en bytesaffär. Det skulle också kunna ruska om laget och fungera som en väckningssignal. För Granlund skulle ett miljöombyte och en ny start någon annanstans kunna göra väldigt gott.

 

 

Kommenteringen är stängd.