Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Hjärnsläppet som sänkte Winnipeg

5 apr , 2015, 17.02 Marcus Lindqvist

 

Winnipeg är en av säsongens bästa stories: halvvägs in i grundserien såg det bergsäkert ut att fansen i Winnipeg får se slutspelshockey för första gången sedan våren 1996. Jets låg i toppskiktet i Central Division och västra konferensen och såg ut att gå en ljus vår till mötes under nya chefstränaren Paul Maurice.

Nu ser det mörkt ut. Jets tvingas kämpa in i det sista om en slutspelsplats och om du frågar mig är det kört. Winnipeg ligger på jämna poäng (5.4) med LA, som har fördel om båda slutar på jämna poäng, och en poäng efter Calgary. Calgary har spelat en match mera en LA och Winnipeg.

Winnipeg har varit i bra form under de senaste omgångarna och vunnit sju av sina senaste tio matcher (5.4). Men programmet för resten av säsongen är stentufft: först glödheta Minnesota och sedan tuffa St. Louis, som fortfarande slåss om segern i Central Division. Sedan Colorado som borde vara en munsbit och sedan  Calgary i den sista omgången. Sannolikt avgörs den sista wild card-slutspelsplatsen där.

Winnipeg har haft en del problem den här säsongen. Skadorna. Debaklet kring stjärnan Evander Kane. Nu tvingas laget dessutom spela fyra av sina fem sista matcher utan bästa backen Dustin Byfuglien. Byfuglien som är en av lagets mest erfarna ledargestalter blev avstängd efter matchen mot Rangers i veckan. Här ser ni varför.

Det går att diskutera avstängningens längd, men det går inte att diskutera hur vansinnigt dumt det var av Byfuglien. Om Winnipeg missar slutspelet får han ta en del av skulden på sig.

I övrigt ser det ut att gå precis som vi alla vetat. Boston skärper sig i sista stund och går till slutspelet. Ottawa säckade ihop på upploppet. LA tar sig i kragen, tar poängen som krävs och blir livsfarligt i slutspelets första omgång. Calgary eller Winnipeg avslutar säsongen efter grundserien. Chicago börjar bli varma i kläderna när det drar ihop sig till slutspel.

Det märkligaste av allt? Att Columbus Blue Jackets är överlägset NHL:s hetaste lag för tillfället: 2 förluster på sina 15 senaste matcher och 9 raka segrar. Skulle ha kunnat bli en bra säsong om inte för skadeeländet i höstas och den dåliga starten.

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar

  1. MONEY EXPRESS skriver:

    MONEY EXPRESS.
    Utrota finansiella problem.

    VI ERBJUDER FINANSIERING AV FÖRETAG

    Välkommen till Money Express familjen. Vi erbjuder kontanter lån och finansiering av företag.

    Om du behöver extra finansiering och om du behöver ett lån för att hjälpa dig att nå dina planer affärs förbättring och expansion, kan vi hjälpa dig.

    Vi är för närvarande sponsrar företag entreprenörer och affärsidéer och vi kan erbjuda den finansiering som du behöver i 2 dagar oavsett hur mycket pengar du behöver.

    Kontakta oss omgående för mer information. Kom alltid ihåg att vi är din ekonomiska stöd som du alltid kan lita på.

    Money Express 2015.

Kommenteringen är stängd.