Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Festprissarna återförenade i LA

24 feb , 2012, 13.48 Marcus Lindqvist

 

Los Angeles bytesaffär med Columbus som sänder Jeff Carter till LA i utbyte mot backtalangen Jack Johnson och ett förstaval i NHL-draften kan vara den dummaste spelaraffären i mannaminne. Ur Los Angeles synpunkt, alltså. Luktar desperation lång väg.

Efter den här säsongen har Carter tio år och 53 miljoner dollar kvar på sitt kontrakt. Som mest har han visserligen gjort 46 mål och flera gånger nätat fler än 30 gånger under en säsong, men med sin nuvarande takt gör han bara 23 mål den här säsongen.

I Philadelphia skaffade Carter sig ett rykte som en spelare som trivs bättre på nattklubben än på gymmet och det var därför som Flyers i somras skickade iväg både honom och hans polare Mike Richards. Nu återförenas de i Los Angeles, dit Richards hamnade i utbyte mot Brayden Schenn. En stad där det garanterat finns lika många lockelser i nattlivet som i Philadelphia.

Både Richards och Carter kan dock vara duktiga spelare när de känner för det. Carter visade upp sig för LA:s klubbledning genom att skjuta ett hattrick när Columbus besökte LA nyligen.

Los Angeles är sämst i NHL på att göra mål: futtiga 2,11 mål per match. Inte undra på att klubbledningen desperat suktade efter en målskytt. Återstår att se om Carter är lösningen.

För Columbus var det en jättebra affär. Blue Jackets storsatsade inför den här säsongen, men det spårade ut genast från början. Nu blev klubben av med Carters jättelika kontrakt, fick en ung back och ett förstaval i draften. Siktet på framtiden.

 

 

 

 

 

En kommentar

  1. Sebastian skriver:

    Jag tror att bytet kommer att vara mycket bra för Los Angeles, och detta bara av den orsaken att de slipper Jack Johnson. Johnson är nämligen inte en bra back! Han har under de senaste säsongerna den klart sämsta av Kings-backarna. I stort sett kan man säga att han i fem mot fem-spel skadar sitt lag betydligt mer än han hjälper det. På power play är han ok, men inte på något sätt värd 4,37 miljoner per säsong fram till 2017-2018.

    Länkar till några bloginlägg om Jack Johnson:

    http://brodeurisafraud.blogspot.com/2012/02/score-one-for-kings.html
    http://www.coppernblue.com/2012/2/24/1892938/jack-johnson-is-not-good
    http://www.fearthefin.com/2012/2/24/2822018/dumping-johnson-just-as-important-as-adding-carter-for-kings

Kommenteringen är stängd.