Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Inför säsongen,Pacific Division

En sista chans för Selänne

17 sep , 2013, 19.21 Marcus Lindqvist

 

Phillip MacCallum/ LEHTIKUVA / Getty Images/AFP

Förra säsongen: utslaget i kvartsfinal mot Detroit.

Förändringar:

+ Jacob Silfverberg, Dustin Penner.

– Bobby Ryan, Toni Lydman.

Anaheim gjorde sin bästa grundserie någonsin hittills förra säsongen, men säsongen fick ett abrupt slut i kvartsfinalerna mot Detroit. Är Anaheim så bra som det såg ut i grundserien, eller överpresterade Ducks i grundserien?

De två stora nyheterna i somras var affären som sände Bobby Ryan till Ottawa och Teemu Selännes beslut att fortsätta en säsong till. Om ni inte sett PR-kuppen där Selänne meddelade om sitt beslut, så finns den här.

Målvakterna

Jonas Hiller har återhämtat sig från sina märkliga neurologiska symptom och är en målvakt som du kan vinna Stanley Cup med. Viktor Fasth som kom direkt från Allsvenskan till NHL visade att han är redo för NHL – han spelade lika många grundseriematcher som Hiller, fast med bättre statistik. Målvaktslöftena Frederik Andersen och John Gibson inväntar sin tur.

Försvaret

Ducksförsvaret är rörligt och offensivt kapabelt, men mindre stabilt defensivt. Toni Lydman var en defensiv klippa, men skadebenägen. Francois Beauchemin missar sannolikt inledningen av säsongen. Luca Sbisa och Cam Fowler är inte säkra kort i den egna zonen. Sami Vatanen är en intressant nykomling, som spelade åtta grundseriematcher i en offensiv roll förra säsongen. Han förväntas ta en plats i Anaheim i år.

Anfallet

Det har spekulerats en tid om att den stora trion, Bobby Ryan-Ryan Getzlaf-Corey Perry skulle splittras. Efter att Getzlaf och Perry båda förlängt med åtta år i vintras var det klart att det är Ryan som är överflödig. Forwardlöftet Jacob Silfverberg som kom i utbyte mot Ryan från Ottawa har potential att bli lika bra som Ryan, men det kan ta några år.

Getzlaf gjorde en väldigt bra säsong 2012-2013, men han har en tendens att tidvis agera själviskt och oinspirerat. Är han lika motiverad efter att han säkrat framtiden med ett 60 miljoner dollars kontrakt? Perry vann skytteligan året innan, men hade en sämre säsong.

Selänne, 43, inledde förra säsongen hyfsat, men avslutade med 24 poäng i 46 matcher. Det är hans sämsta poängsnitt sedan katastrofsäsongen i Colorado 2003-2004. Han är definitivt på väg mot solnedgången och kan tvingas kämpa om speltid med Anaheims ynglingar. Saku Koivus trea var den bästa kedjan i början av förra säsongen, men han slog också av på takten mot våren.

Anaheim har hyfsat med framtidslöften som kan ersätta Selänne och Koivu. Kyle Palmieri, Nick Bonino, Emerson Etem, Rickard Rakell och Peter Holland är på väg mot stjärnorna.

Tränarstaben

Chefstränaren Bruce Boudreau har för första gången fått förbereda sitt lag för säsongen och implementera sina träningssystem. Boudreau är en omtyckt tränare som är schysst mot spelarna, men hans lag har alltid underpresterat i slutspelet. Under hans tid var Washington suveränt i grundserien, men floppade alltid i slutspelet. Precis som Anaheim i våras.

Hbl-tips 2013-2014: Pacific Division 3/7.

 

 

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.