Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Atlantic Division,Inför säsongen

Rask får mera hjälp av anfallarna

17 sep , 2013, 19.32 Marcus Lindqvist

 

Jared Wickerham/ LEHTIKUVA / Getty Images/AFP

Förra säsongen: Förlorade i finalserien mot Chicago.

Förändringar:

+ Loui Eriksson, Jarome Iginla.

– Andrew Ference, Jaromir Jagr, Rich Peverley, Nathan Horton, Anton Khudobin.

Sällan som ett lag som gått till final och kommit så nära Stanley Cup gör så stora förändringar som Boston. Målfarliga Loui Eriksson kan vara en bra ersättare för Tyler Seguin, som hade en del attitydproblem.

Målvaktsspelet

Tuukka Rask är en av NHL:s bästa målvakter, det visste vi redan före förra säsongen. Förra säsongen visade han också att han pallar för slutspelstrycket, inte minst då han fullständigt förödmjukade Pittsburghs stjärnor i östra konferensfinalerna. Men tvåan Anton Khudobin försvann under sommaren och tilltänkta tvåan Chad Johnson är ett oprövat kort på den här nivån. Bäst att Rask hålls i skick.

Försvaret

Bättre backbesättning får du leta efter. Men backjätten Zdeno Chara visade svaghetstecken i våras och var rentav dålig i de avgörande finalerna. Bostoncoachen Claude Julien kommer sannolikt att försöka matcha honom mindre i grundserien för att spara honom. Dennis Seidenberg, Adam McQuaid och Johnny Boychuk fyller ut NHL:s defensivt bästa försvar, men Boston har haft en skriande brist på offensiva backar. Lösningen på det problemet kan vara nykomlingen Torey Krug, ifall han kan följa upp sin briljans i slutspelet. Samtidigt kan han hjälpa till att förbättra Bostons notoriskt usla power play. Backlöftet Dougie Hamilton lyckades inte slå igenom i vintras, men får en ny chans i vinter.

Anfallet

Jarome Iginla som nobbade Boston i vintras trivdes inget vidare i Pittsburgh och skrev i somras på för Bruins. Han kommer sannolikt att smälta in bättre, då han ersätter Nathan Horton i Milan Lucics och David Krejcis trio.

Patrice Bergeron är en av ligans bästa tvåvägscentrar och hade kunnat vända finalserien ifall han inte skadat sig. Nu får han sannolikt lira med Loui Eriksson, en etablerad målskytt som som bäst har gjort 36 mål under en säsong.

Det som gör Boston till ett av NHL:s bästa offensiva lag (2,65 mål i snitt förra säsongen) är dock bredden. Shawn Thornton, Brad Marchand, Daniel Paille, Gregory Campbell, Carl Soderberg, Chris Kelly – det är oftast de tredje och fjärde kedjorna som vinner stora matcher.

Tränarstaben

Claude Julien är en av de slugaste och mest erfarna chefstränarna i NHL. Han har fullständigt lyckats pränta in sitt spelsystem i Bostonspelarnas hjärnbark och har en briljant förmåga att reagera på motståndaren.

Hbl-tips: 2/7 i Atlantic Division.

 

 

Kommenteringen är stängd.