Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Atlantic Division,Inför säsongen

Armia ger Buffalo en smula hopp

25 sep , 2013, 16.29 Marcus Lindqvist

 

Claus Andersen/ LEHTIKUVA / Getty Images/AFP

Förra säsongen: tolva i östra konferensen

+ Jamie McBain, Henrik Tallinder.

– Jochen Hecht, Andrej Sekera.

Nye Buffaloägaren Terry Pegula satsade stort och lovade fansen Stanley Cup när han tog över, men bommade rejält och beslöt sig för att riva korthuset och bygga om från grunden. Sorry Buffalofans, ni får vänta några år tills de unga talangerna mognat. Det positiva är att Buffalo fick en hel del talang i utbyte mot sina veteraner och går sannolikt en ljusare framtid till mötes. Tyvärr blev Joel Armia skadad under försäsongen, men han lär få sin chans under vintern.

Målvakterna

En klar styrka. Ryan Miller är en superbra målvakt som säkert vill ha revansch för en förglömlig förra säsong. Frågan är dock om inte han också blir såld innan transferfönstret går ut, eftersom hans kontrakt löper ut och han är fri att lämna laget utan kompensation nästa sommar. Jhonas Enroth spelade tolv matcher förra säsongen – med bättre statistik än Miller. Unge Matt Hackett som anlände från Minnesota i utbyte mot Jason Pominville är en blivande målvaktsstjärna.

Försvaret

Christian Ehrhoff är en hyfsad offensiv back som skrinnar bra och har ett magnifikt skott. Men än så länge har han inte visat sig värd de 40 miljoner dollar som Buffalo betalar för hans tjänster. Trotjänaren Henrik Tallinder återvänder till sin gamla klubb, men det är närmast frågan om ett andligt stöd. Storväxta Tyler Myers gick bakåt efter hans framgångsrika rookiesäsong, då han valdes till årets nykomling. Buffalos förstaval i somras Rasmus Ristolainen har alla chanser i världen att erövra en spelplats i Buffalos backbesättning redan i höst.

Anfallet

Väldigt oerfaret anfallsgarde, då Tyler Ennis och Cody Hodgson väntas leda offensiven. Thomas Vanek är en skicklig målfarlig ytter, men precis som Miller försvinner han sannolikt i vinter. Ville Leino är ute efter revansch för förra säsongen och måste höja sin nivå med ett par snäpp för att göra skäl för sitt mångmiljonkontrakt. Michail Grigorenko , Joel Armia och Johan Larsson är framtida offensiva stjärnor, men den här säsongen kan komma för fort för dem. Armia hade otur då han bröt handen i en träningsmatch, men han får säkerligen chansen i vinter. Sabrestränaren Ron Rolston var nöjd med hans insatser dittills.

Tränarstaben

Lindy Ruff är en erf… Nej, vänta nu – NHL:s överlägset mest långvariga chefstränare fick sparken i vintras. Det återstår att se vad Ron Rolston, som kommer närmast från AHL-laget Rochester Americans, kan åstadkomma.

Hbl-tips: 6/7 i Atlantic Division.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.