Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Inför säsongen,Pacific Division

Calgary år noll

25 sep , 2013, 17.08 Marcus Lindqvist

 

Derek Leung/ LEHTIKUVA / Getty Images/AFP

Förra säsongen: trettonde plats i västra konferensen.

+ Kris Russell, Karri Rämö.

– Miikka Kiprusoff.

Jarome Iginla är borta, Miikka Kiprusoff är borta – och Saddledome översvämmades i somras. Det har gått utför ett tag för Flames, men nu har laget åtminstone satt sig in för att föryngra laget. Ur finländsk synpunkt riktas det största intresset mot målvaktspositionen, där Karri Rämö och Joni Ortio kämpar om att bli kalif i stället för kalifen.

Målvaktsspelet

Miikka Kiprusoff höll fortet länge, men Calgarys försvar läckte som ett såll. Förra säsongen stod han i 24 matcher av 48, men före det spelade han 74, 74, 76, 76, 73, 71, 70 seriematcher under sju säsonger och är i det närmaste oersättlig för Flames. Tvåan Joey MacDonald håller knappast NHL-mått. Karri Rämö slog aldrig igenom i Tampa Bay, men gör ett nytt försök efter tre goda säsonger i KHL. Joni Ortio gör också ett nytt försök, efter en fenomenal säsong i FM-ligan och HIFK. Schweizaren Reto Berra är ytterligare ett alternativ.

Försvaret

Till nämnda Rämös och Ortios förtret kommer de inte att få mycket hjälp från den här avdelningen. Förra säsongen släppte Calgary in 3.27 mål per match, vilket var tredje sämst i NHL – trots att Kipper stod i mål. Mark Giordano och Dennis Wideman bildar det främsta backparet. Nyförvärven, TPS-bekanta Kris Russell och Shane O’Brien förstärker en aning.

Anfallet

Sean Monahan och Sven Bärtschi erbjuder hopp om en ljusare framtid, men just nu ser offensiven ganska svag ut. Lee Stempniak, Jiri Hudler och Mikael Backlund ska göra målen. Mike Cammalleri gjorde för några år sedan 39 mål för Flames, men han har inte lyckats lika bra sedan dess. Markus Granlund jagar en spelplats, men tveksamt om han platsar i NHL.

Tränarstaben

Bob Hartley är en erfaren chefstränare med en förmåga att driva sina spelare. Kan passa bra i Calgary.

Hbl-tips: 7/7 i Pacific Division.

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.