Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Atlantic Division

Boka inte Stanley Cup-paraden ännu

1 okt , 2013, 20.15 Marcus Lindqvist

 

Förra säsongen: förlorade i första omgången av slutspelet mot Boston

+ Dave Bolland, David Clarkson, Jonathan Bernier.

– Michail Grabvoski

Inom loppet av tio minuter gick Torontofansens värld under i våras, då rutinerade Boston vände matchserien mot Maple Leafs. De ivrigaste fansen är redo att boka Stanley Cup-parad redan nu – och Toronto ser faktiskt starkare ut. Men sakta i backarna.

Målvakterna

Situationen ser bättre ut än på många år, vilket förstås inte säger mycket när det gäller Toronto. James Remier etablerade sig som en duglig NHL-målvakt förra säsongen och nyförvärvet Jonathan Bernier är en väldigt lovande målvakt, som tvingats vara i skuggan av Jonathan Quick i Los Angeles.

Försvaret

En svag punkt. Dion Phaneuf spelade massor förra säsongen och får axla en stor börda också den här säsongen. Storväxte Cody Franson var poängbäst av Torontos backar förra säsongen och är en spelare i chefstränare Randy Carlyles smak.

Anfallet

Efter att Boston skickat Tyler Seguin till Dallas framstår bytesaffären som sände Phil Kessel till Toronto mindre korkad än förut. Kessel tog tid att mogna, men har slagit ut i full blom som en målfarlig och snabb forward. Han bildar en farlig första kedja med Joffrey Lupul och Tyler Bozak. Det eviga löftet Nazim Kadri började visa tecken på att infria förväntningarna förra säsongen. Dave Bolland är en ruskigt bra tvåvägscenter med vinnarskalle. Nyförvärvet David Clarkson får lov att visa att han är värd de 36,75 miljoner dollar som Toronto betalar honom – han har gjort 30 mål en gång under sin karriär. Han är dock avstängd de tio första matcherna av säsongen.

Tränarstaben

Teemu Selännes gamla lagkamrat och senare coach Randy Carlyle är old school. Toronto spelar rättframt och grundar sitt spel på att spela fysiskt, tackla – och slåss. Goon-taktiken räcker knappast längre än första omgången av slutspelet.

Hbl-tips: 4/8 i Atlantic Division

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.