Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Atlantic Division

Habs väger lite för lätt

1 okt , 2013, 19.55 Marcus Lindqvist

 

Förra säsongen: förlorade i första omgången av slutspelet mot Ottawa.

+ George Parros, Daniel Briere

– Michael Ryder, Tomas Kaberle

Montréal inledde förra säsongen med storm, men säckade ihop under våren och floppade i slutspelet. Laget är inte byggt för slutspelsframgång och det är tveksamt om sommarens förstärkningar innebär en förändring på den punkten.

Målvakterna

Carey Price var grym under grundserien, men kollapsade tillsammans med resten av laget i slutspelet. Price gjorde en grym säsong 2010-2011, men har fortfarande inte infriat förväntningarna som ställts på honom.

Försvaret

PK Subban slog igenom ordentligt i NHL och belönades med Norris Trophy som grundseriens bästa back. Han och Andrej Markov slukade massor av istid och gjorde sammanlagt 21 mål. Men efter dem är det tunnare. Storväxte Jarred Tinordi, Mark Tinordis son, kan utvecklas till en duktig defensiv back.

Anfallet

Mycket fart och talang, men ganska lite klös. Nykomlingarna Brendan Gallagher (15 mål) och Alex Galchenyuk (9 mål) slog igenom redan under sin första säsong i NHL. Lars Eller börjar så småningom uppfylla de förväntningar som ställdes på honom då St Louis draftade honom i första omgången 2007. Max Pacioretty och Tomas Kopecky förväntas göra 20-30 mål var. George Parros för med sig tuffhet, men Canadiens anfallsgarde saknar fortfarande storlek och fysik. Danny Briere, 178 cm/81kg, hjälper inte på den punkten.

Tränarstaben

Garvade Michel Therrien visade att han kan förnya sig själv som tränare och lyfte Canadiens från sista plats till andra plats i konferensen i grundserien.

Hbl-tips: 5/8 i Atlantic Division

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.