Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Crosby & Co ute efter revansch

1 okt , 2013, 13.30 Marcus Lindqvist

 

Förra säsongen: förlorade mot Boston i konferensfinalerna.

+ Rob Scuderi.

– Douglas Murray, Jarome Iginla, Matt Cooke

Målvakterna

Det största orosmomentet. Marc-Andre Fleury övertygade när Penguins vann Stanley Cup 2009, men sedan dess har Pittsburgh i praktiken fallit på sitt målvaktsspel varje år. Slutspelet 2012 var en fars och i våras förödmjukade Boston och Tuukka Rask Pittsburgh. Inhopparen Tomas Vokoun är hyfsat erfaren, men känns inte tillräckligt stabil för Stanley Cup-spel.

Försvaret

Rob Scuderi som vann Stanley Cup med Penguins 2009 återvänder till laget och för med sig lite defensiv stabilitet. Kris Letang är duktig i anfallsspelet, men spelar ibland ut sig. Paul Martin är en hyfsad allroundback som lär få en hel del speltid. Brooks Orpik är en fysisk back, men inte hemskt pålitlig. Backbesättningen håller inte samma klass som anfallet.

Anfallet

Överlägset bäst i NHL. Spetskompetens, bredd, mångsidighet. Sidney Crosby är världens bästa centerforward och Jevgeni Malkin är bra nära att vara näst bäst. Chris Kunitz, James Neal och Pascal Dupuis kan ösa in mål. Grym bredd på centerposition, med typer som Brett Sutter och Jussi Jokinen i reserv. Chefstränaren Dan Bylsma kan flytta om pjäserna, då exempelvis Jokinen mycket väl kan spela ytter.

Tränarstaben

Dan Bylsma föredrar ett hyfsat rättframt spel, som grundar sig på att spela uppåt snabbt och utnyttja anfallarnas talang. Favoritupplägget är den långa passningen tvärs över mittzonen till en forward vid blå linjen. Bylsma har också fått Penguins att spela ett hyfsat effektivt lagförsvar, med ett av ligans bästa boxplay.

Hbl-tips: 1/8 i Atlantic Division.

 

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.