Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Central Division

Bra chans att upprepa

1 okt , 2013, 13.51 Marcus Lindqvist

 

Förra säsongen: vann Stanley Cup.

+ Antti Raanta, Nikolai Chabibulin

– Ray Emery, Dave Bolland,Viktor Stålberg, Michal Frolik.

Inget lag har gjort den svåra bedriften att upprepa som Stanley Cup-mästare sedan Detroit vann två mästerskap 1997-1998. Chicago har möjligheten – till skillnad från 2010 lyckades klubbledningen hålla laget relativt intakt i somras.

Målvaktsspelet

Corey Crawford släppte några billiga mål, men övertygade en gång för alla att han är en vinnande målvakt. Har förbättrat sitt spel och blivit mer konsekvent. Han ruskade snabbt av sig baklängesmål i våras. Ray Emery var en duktig men skadeförföljd inhoppare och Nikolai Chabibulin lär kunna sekondera Crawford lika väl. Antti Raanta är en joker i leken.

Försvaret

Chicago har ett rörligt och skickligt försvar som stöder lagets snabba spelstil ytterst väl. Duncan Keith och Brent Seabrook bildar ett av ligans bästa backpar och Niklas Hjalmarsson är en duktig defensiv back som bokstavligen äter puckar.

Anfallet

Blixtrande snabbt, skickligt och målfarligt. 3.10 mål per match förra säsongen var näst mest i NHL. Patrick Kane, Patrick Sharp och Marian Hossa kan när som helst avgöra en match på egen hand. Jonathan Toews är förutom en storslagen tvåvägsforward en stor ledargestalt som kan bära laget på sina axlar. Brandon Saad slog igenom förra säsongen. Förlusten av målfarliga Michal Frolik, snabbe Viktor Stålberg och tvåvägsforwarden Dave Bolland svider, men Chicago har tillräckligt med bredd. Det återstår att se om Bryan Bickell var ett stjärnskott i våras eller om han kan bygga vidare på succén med sitt nya 16 miljoner dollars kontrakt. Det stora mysteriet är ändå hur Chicagos power play kan vara så dåligt: 16.7 procent förra säsongen.

Tränarstaben

Joel Quenneville är en skarp, erfaren chefstränare som förvandlat Chicago till en effektiv lagmaskin. Trots ett bländande anfall släppte Chicago bara 2.10 mål per match förra säsongen – minst i NHL. Chicago briljerar i täta matcher som är typiska för den västra konferensen.

Tips: 2/7 i Central Division.

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.