Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Metropolitan Division,Okategoriserade

Superduon ännu mer ensam

1 okt , 2013, 12.58 Marcus Lindqvist

 

Förra säsongen: slogs ut av NY Rangers i första omgången av slutspelet.

Förändringar:

+ Michail Grabovski

– Mike Ribeiro.

Förra säsongen bar Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström Capitals till slutspelet, efter en trög start. Nu har Adam Oates fått mer tid att köra in sina spelsystem, men det är svårt att se någon förbättring.

Målvakterna

Braden Holtby har etablerat sig som en stabil målvakt. Han var i grym form när Caps avancerade till andra slutspelsomgången våren 2012. Inhopparen Michal Neuvirth ledde Washingtons farmlag Hershey Bears till Calder Cup 2010 och kan sekondera Holtby.

Försvaret

Mike Green gjorde hisnande 31 mål i endast 68 matcher säsongen 2008-2009 och är utan tvekan en av NHL:s bästa offensiva backar. Förra säsongen gjorde han också 12 mål, fast han missade största delen av säsongen på grund av skada. En stor del av Washingtons spel kretsar kring Green, så det är viktigt att han är i spelskick. Dmitrij Orlov är en väldigt lovande back som får chansen till att slå igenom.

Anfallet

Det tog en stund för Alexander Ovetjkin att anpassa sig till sin nya spelplats som högerytter, men när han hittade sitt spel avslutade han säsongen med storm. Med sina 32 mål vann han skytteligan och valdes till grundseriens mest värdefulla spelare, i det skedet då många redan börjat spekulera om hans karriär är på väg utför. Ovetjkin är en fantastisk spelare, men han är ibland för egoistisk och slösar energi på att jaga stora tacklingar. Ovetjkin ledde NHL i antal skott mot mål förra säsongen, men också – för sjätte säsongen i följd – i skott förbi mål. Spelfördelningsgeniet Niklas Bäckström sekonderade med 40 assists och det mesta av Washingtons anfallsspel handlar om superduon, i synnerhet då Mike Ribeiro lämnade laget i somras. Troy Brouwer gjorde 19 mål i andra kedjan, men frågan är vem som ska spela center i stället för Ribeiro. Det största vapnet Washington har är ett mördande effektivt power play – laget utnyttjade sina tillfällen i numerärt överläge med 26,8 procents effektivitet och satte 44 mål i numerärt överläge förra säsongen.

Tränarstaben

Adam Oates hamnade direkt in i elden förra säsongen och det verkade ta en stund innan laget började få grepp om hans spelsystem. Forwardslegenden Oates föredrar ett offensivt spelsystem, som låter Ovetjkin, Green och Bäckström briljera. Men räkna inte med någon större framgång.

Hbl-tips: 8/8 i Metropolitan Division

 

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.