Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Central Division,Inför säsongen

Aggressivt försvar St Louis vapen

30 sep , 2013, 19.34 Marcus Lindqvist

 

Förra säsongen: förlorade mot Los Angeles i första omgången av slutspelet.

Förändringar:

+ Derek Roy, Brenden Morrow.

– Andy McDonald

Slutsspelsserien mellan LA Kings och St Louis Blues i våras var inte bara otroligt jämn, utan också legendariskt tråkig om du uppskattar målrika matcher. St Louis kommer inte att ställa till med målkalas, men tacklingar, hög forechecking och intensiv skridskoåkning hör till receptet.

Målvakterna

Efter supersäsongen 2011-2012 inledde Jaroslav Halak och Brian Elliott båda darrigt, men Elliott tog sig i kragen och storspelade under våren. Med Jake Allen i kulisserna känns målvaktspositionen stabil.

Försvaret

En av de bästa backbesättningarna i NHL, utan tvekan. Unge Alex Pietrangelo och Kevin Shattenkirk fick förra säsongen sällskap av erfarne, tuffe Jordan Leopold och den solida allroundbacken Jay Bouwmeester. Backarna har en förmåga att öppna spelet snabbt och därmed stödja Blues spelstil, som grundar sig på att snabbt och kontrollerat föra in pucken i offensiv zon och hålla den där.

Anfallet

Derek Roy och Brenden Morrow tillför lite mer offensiv, men Blues anfaller som ett kollektiv. Chris Stewart gjorde 18 och Patrick Berglund 17 mål. Vladimir Tarasenko är en fenomenal offensiv talang, som förväntas slå igenom den här säsongen. David Backes är en av de bästa tvåvägscentrarna i NHL.

Tränarstaben

Ken Hitchcock är en erfaren och slug chefstränare som kräver hårt arbete och uppoffrande försvarsspel av sina spelare. St Louis spelar inte ett passivt försvarsspel fast det kan beskrivas som ett defensivt lag, utan Hitchcocks taktik grundar sig på att pressa ned motståndarna i deras egen zon med forechecking, puckinnehav och uttröttande sargspel. Vann Stanley Cup med ett remarkabelt likadant Dallas 1999. Frågan är hur länge spelarna orkar med hans tuffa stil.

Tips: 1/7 i Central Division.

 

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.