Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Hur kan en match sluta 9-1?

16 jan , 2014, 21.21 Marcus Lindqvist

 

Det går bara att föreställa sig vad John Tortorella sade sina spelare efter 1-9-förlusten i Anaheim. Sällan har jag sett ett lag bli så utspelat som Vancouver blev i matchen mot Anaheim, som bara vinner och vinner i sin hemarena. Frånsett några hyfsade lägen för Ryan Keslers kedja i början av matchen var Anaheim hela vägen.

Hur kan en match mellan två av NHL:s topplag sluta 9-0? I synnerhet som den förlorande parten varit ett av de defensivt säkraste lagen den här säsongen, med ligans bästa boxplay? Svaret är fullständigt yrt och undermåligt försvarsspel. Det hämnar sig mot ett offensivt begåvat lag som Anaheim. Ducks har ett fysiskt, storväxt lag, men så där fritt ska motståndaren inte få husera framför mål. Sant, några oturliga studsar, men sånt händer inte om backarna håller rent framför det egna målet. Unge rookien Joacim Eriksson som ersatte Eddie Läck i Vancouvermålet vid 3-0 fick en mardrömsdebut i NHL

Till saken hör att Zach Kassians reduceringsmål aldrig borde ha blivit godkänt, för David Booth körde över Anaheims målvakt Frederik Andersen. Vancouver reagerade som dåliga förlorare vanligtvis gör – genom att ta till svinaktigheter.

I slutet av matchen fick Anaheim spela med 5 mot 3 i hela 7 (!) minuter, när Tom Sestito slog en liggande Richard Jackman och Jannik Hansen gav sig på en försvarslös Sami Vatanen. Så fullständigt idiotiskt. Det här i matchen efter att Sestito helt idiotiskt överfallit LA:s Jordan Nolan. Killar som han borde inte få spela i NHL.

Anaheim måste dock senast i det här skedet räknas som en favorit till Stanley Cup. Även om Bruce Boudreaus lag har en historia av att misslyckas i slutspelet.

 

 

Kommenteringen är stängd.