Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Vilken fars

19 jan , 2014, 18.19 Marcus Lindqvist

 

Lördagskvällens match mellan Calgary och Vancouver urartade i en fars som kommer att ha långtgående följder. Flamescoachen Bob Hartley valde att inleda med sina råskinn Kevin Westgarth, Brian McGrattan Blair Jones, Ladislav Smid och Chris Butler. Canuckskollegan John Tortorella svarade med att sätta ut det värsta han hade att tillgå: Kellan Lain, Kevin Bieksa, Tom Sestito, Dale Weise och Jason Garrison. Så här gick det:

 

YouTube Preview Image

 

– Det är lätt för folk att säga att sätt ut Sedinarna och situationen är desarmerad. Men jag kan inte göra det. Jag kan inte utsätta mina spelare för den risken, säger Tortorella.

Men det är precis vad han borde gjort. Hur löjliga skulle inte McGrattan & Co sett ut när Sedinarna gjort ett blixtsnabbt ledningsmål bakom dem?

Tortorella reagerade precis likadant under en match mellan hans Rangers och New Jersey. Då satte Pete DeBoer ut sina råskinn, Tortorella satte sina tuffingar och det blev krig.

Under periodpausen försökte Tortorella ta sig fram till Calgarys omklädningsrum, men blev stoppad av McGrattan. Vilken fars.

NHL utreder händelseförloppet och det kommer säkert att leda till avstängningar. Bra så.

Tortorella har problem med sitt Vancouver, som verkligen tappat greppet på sistone. Fiaskomatchen mot Anaheim urartade med Vancouvers löjliga svinaktigheter. Det är inte så som Vancouver kan dra sig upp ur svackan.

 

 

 

2 kommentarer

  1. Erik skriver:

    Om orsaken till att kommenteringen för inlägget ”Hur bra är Tuukka Rask?” är avstängd är, att ni tröttnat på alla som påpekar att inlägget ser avhugget ut, skulle jag vilja föreslå en alternativ lösning: Publicera hela inlägget. Eller ta bort det avhuggna – den textstump som finns publicerad nu är så kort att man knappast har någon glädje av den.

    • Marcus Lindqvist skriver:

      Kommentarfältet borde inte vara avstängt. Inlägget om Rask hade på grund av ett tekniskt fel inte publicerats. Det finns i sin helhet nu.

Kommenteringen är stängd.