Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Bra start på slutspelet

18 apr , 2014, 20.28 Marcus Lindqvist

 

Några snabba reflektioner efter de första matcherna i första omgången av playoffsen. De första dusterna har varit inget mindre än hisnande.

Pittsburgh–Columbus

Columbus hade Pittsburgh i gungning med sitt aggressiva, hårda tacklingsspel. I synnerhet Brandon Dubinsky var ständigt framme och försökte reta gallfeber på Sidney Crosby. Pittsburgh kunde dock vända ett 1-3-underläge med sin talang, rutin och med lite hjälp av Columbus målvakt Sergej Bobrovskij. Frågetecknet Marc–Andre Fleury solid i Pittsburghs mål. Kan bli ett par tuffa matcher i Columbus, men känns som att Blue Jackets borde gripit chansen i första matchen. GM Jarmo Kekäläinen har gjort ett bra arbete när han byggt laget.

Anaheim–Dallas

Dallas var inledningsvis det bättre laget, men Anaheim hade lite flyt och tog snabbt en trygg ledning – inte. Dallas reducerade från 0-4 till 3–4 när Anaheim slutade spela och var nära att utjämna matchen. Ett bekymrande tecken för Anaheim. Dålig attityd?

St. Louis–Chicago

Mentalt en viktig seger för St. Louis, som avslutade grundserien med sex raka förluster. Utjämning med mindre än två minuter kvar i tredje perioden och seger i tredje förlängningsperioden. Jaden Schwarz och Vladimir Tarasenko var hisnande bra för St. Louis. Schwarz: fyra takeaways. Patrick Kane såg inte att ut att ha tappat stinget under sin sjukfrånvaro, men Jonathan Toews såg inte alls skarp ut. Det är inte bra för Chicago, som efter en bra start såg ut att vika sig för Blues fysiska spel. Kan bli en härlig serie, dock.

San Jose–Los Angeles

De kaliforniska rivalerna inledde med ett osannolikt fyrverkeri. Det var väntat att de skulle bjuda på fartfyllt spel, men inte att det skulle bli ett sådant målkalas. San Jose radade upp målchanser och hade förutom målen minst tre stolpskott. Inte ofta som det hänt den här säsongen att LA släpper in fem mål. Efter det taggade San Jose av en aning och lät LA komma in i matchen.

Colorado–Minnesota

Oväntat målrikt även i den här matchserien. Känns som att Minnesotas osäkra målvaktssituation kommer att vända det här till Colorados fördel.

NY Rangers–Philadelphia

Det här går helt enligt Rangers manuskript. Flyers måste komma i gång, få känslorna att svalla och förorsaka kaos. Det är enda sättet för Craig Berubes manskap att vinna. Ja, och så måste Claude Giroux vara effektiv. Brad Richards ser ut att börja vakna ur sin dvala i Rangers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.