Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Stjärnbacken borde bli avstängd – länge

16 apr , 2015, 17.48 Marcus Lindqvist

 

Hårda tag hör till i slutspelet. Men inte den typ av hårda tag som PK Subban levererade när hans Montreal mötte Ottawa i den första matchen i slutspelets första omgång.

Montreals stjärnback slashade Ottawas Mark Stone med ett riktigt liehugg. Kolla här:

PK Subban fick matchstraff för hjärnsläppet, men slapp avstängning. Stone återvände till spel i tredje perioden, men hade uppenbarligen problem och nu framgår det att han drabbades av en liten fraktur i handleden.

Mark Stone var poängbäst av Ottawas forwards i grundserien och det är ett grymt avbräck för Senators om han inte kan spela. Det är svårt att tro att han skulle kunna vara i hundraprocentig form, även om han kan spela.

Nu blir det intressant att se hur NHL:s disciplinchef Stephane Quintal reagerar. Kan han ändra sitt beslut?

Subban förtjänar en hyfsat lång avstängning, typ fyra fem matcher. Det skulle vara ett tungt bakslag för Montreal, men en klar signal till spelarna om vad som är tillåtet och vad som inte är tillåtet.

Dessutom: det finns en ordentlig risk att saker och ting eskalerar om ligan inte reagerar. Så här sade Ottawas tränare Dave Cameron efter matchen:

”Antingen stänger du av honom, eller sedan då en av deras bästa spelare blir slashad, ge oss bara en fem minuters utvisning. Det är inte så komplicerat”.

Det kan bli krig. Men NHL har fortfarande chansen att lugna ner situationen.

Frågan är om NHL vill göra det? Inget säljer bättre än lite hat, rivalitet och våld. Men gränsen går där spelare avsiktligt skadar en annan.

Kommenteringen är stängd.