Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Getzlaf och Perry levererar – då vinner Anaheim

17 apr , 2015, 13.07 Marcus Lindqvist

 

Anaheim känns inte helt som ett stabilt lag inför slutspelet, fastän Ducks var bäst i västra konferensen i grundserien. Bruce Boudreaus manskap har tagit som vana att floppa i slutspelet och all statistik talar emot en lång vår i Anaheim: dåligt puckinnehav, uselt power play och en svag målskillnad. Försvaret är oerfaret och väger lätt och målvaktsduon Frederik Andersen och John Gibson känns inte helt stabil.

Anaheim har vunnit största delen av sina matcher med bara ett måls marginal. Det kan vara både en bra sak och en dålig sak.

Problemet med Ducks är att laget är alltför beroende av stjärnduon Ryan Getzlaf och Corey Perry, fastän Ryan Kesler förde med sig en del bredd och gör att laget nu också har en andra kedja att räkna med. Men utöver den nämna trion är det väldigt ont om målskyttar, då också Matt Beleskey drabbats av måltorka.

Men så länge Perry och Getzlaf levererar kan det gå bra för Ducks. I den första matchen mot Winnipeg grundlade Getzlaf Vatanens 1-0-mål med lyckad forechecking, medan Perry egenhändigt tryckte dit 2-2 och 3-2. Typiska mål av Perry, som är svårstoppad som en ångvält framför mål, har blixtsnabba handleder och ett skarpt målkorn.

Getzlaf punkterade matchen med sitt 4-2-powerplaymål i slutet av matchen, men då hade luften redan gått ur Winnipeg. Ducks stjärnduo blev för mycket för Jets.

Perrys andra mål var ett riktigt viljemål, då han tryckte in sin egen retur rakt framför Ondrej Pavelec. Men domarna insåg inte först att det var mål, utan spelet fortsatte i över en minut innan det blev avbrott och domarna konsluterade War Room i Toronto som kollade repriserna och godkände målet.

Frågan är hur långt Getzlaf och Perry kan föra Anaheim. Det blir inte lätt att besegra ens Winnipeg fyra gånger – Jets hade många bra lägen och kommer att vara grymt taggade när serien fortsätter inför den fanatiska hemmapubliken i Winnipeg. Ännu svårare blir det mot lag med mera bredd, som Chicago eller St. Louis.

Andersen såg lite osäker ut och försvaret övertygade inte. Men Anaheims väg till konferensfinalerna är inte komplicerad, ifall laget lyckas besegra Winnipeg – följande motståndare blir Vancouver eller Calgary.

Winnipeg hade inte heller den bästa starten till den här matchen och kan definitivt komma igen. Kolla här när Andrew Ladd kolliderar med målvakten Ondrej Pavelec i uppvärmningen.

 

 

Kommenteringen är stängd.