Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Inför säsongen,Metropolitan Division

Ingen Pitkänen i Carolina

25 sep , 2013, 17.25 Marcus Lindqvist

 

LEHTIKUVA/Pekka Sakki

Förra säsongen: trettonde plats i östra konferensen.

+ Elias Lindholm, Anton Khudobin, Andrej Sekera, Mike Komisarek, Nathan Gerbe.

– Jamie McBain, Dan Ellis.

Förra säsongen var en katastrof. Stanley Cup-mästarna 2006 har missat slutspelet fyra säsonger i rad.

Målvaktsspelet

Cam Ward valdes till slutspelets MVP 2006, men har inte lyckats vara lika konsekvent sedan dess. Han har förföljts av skador och inför den här säsongen skaffade Carolina Anton Khudobin som reservplan.

Försvaret

Joni Pitkänens hälskada var ett stort avbräck. Inte bara missar Pitkänen hela säsongen –hela hans karriär är i skada. Mike Komisarek förstärker försvaret en aning. Justin Faulk är en lovande tvåvägsback som kan bli riktigt bra.

Anfallet

De två första kedjorna ser riktigt bra ut på pappret, anförda av bröderna Eric och Jordan Staal. Alexander Semin är en begåvning, som du aldrig riktigt vet var du har. Kan göra fyrtio mål eller försvinna helt. Om, alltså om, Tuomo Ruutu hålls i skick är han en bra, fysisk tvåvägsforward. Jeff Skinner gjorde 31 mål som nykomling för ett par år sedan, men har dragits med hjärnskakningar. Nathan Gerbe är ett intressant namn: den 165 cm långe forwarden är sannolikt NHL:s minste spelare. Forwardslöftet Elias Lindholm slåss om en spelplats.

Tränarstaben

Kirk Muller har lett Carolina i två säsonger, men ännu inte lett laget till playoffs. Muller var en storslagen tvåvägsforward som spelare, men har en del att bevisa som coach.

Hbl-tips: 5/7 i Metropolitan Division.

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.