Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Inför säsongen,Metropolitan Division

Flyers – en jätte på lerfötter

26 sep , 2013, 18.23 Marcus Lindqvist

 

LEHTIKUVA / Getty Images/AFP

Förra säsongen: tia i östra konferensen.

Philadelphia är alltid ett intressant lag. Om du inte minns hur roligt det kan vara under Philadelphias matcher, friska upp minnet med det här matchsammandraget. Inför den här säsongen ser anfallet som vanligt ruskigt starkt ut, men försvaret är det lite si och så med och målvaktsspelet är – som vanligt – ett mysterium.

Förändringar:

+ Ray Emery, Vincent Lecavalier, Mark Streit.

– Ilja Bryzgalov, Daniel Briere, Mike Knuble.

Målvaktsspelet

Det här har varit Philadelphias svaga punkt i åratal och fällde laget i Stanley Cup-finalerna 2010. Snacka om jätte på lerfötter. I somras köpte Flyers ut Ilja Bryzgalovs vansinniga kontrakt och gör i stället en chansning med Steve Mason och Ray Emery. Emery är bekant för organisationen och fansen från förut och lirade riktigt bra för Chicago förra vintern – då han inte var skadad. Mason valdes till årets rookie 2008-2009, men hans karriär har gått utför sedan dess. Philadelphia erbjuder en ny chans och han gjorde väl ifrån sig i de sju matcher som han spelade för Flyers efter att ha anlänt från Columbus i våras.

Försvaret

Skadebenäget och till åren. Annars ok. Chris Prongers karriär verkar tyvärr vara förbi och Nicklas Grossman och Braydon Coburn drogs med skador förra säsongen Kimmo Timonen är fortfarande pålitlig om och när han är frisk, fast han kanske inte är lika vass som förut. Erik Gustafsson har offensiv potential, men känns inte stabil i egen zon. Luke Schenn är ett fysiskt hot, som hade överlägset flest (187) tacklingar av alla backar i NHL förra säsongen. Nyförvärvet Mark Streit är en duktig offensiv back som hjälper Philadelphias från förut starka power play.

Anfallet

Fart, fysik och målkorn. Alla de egenskaperna finns hos Philadelphias namnstarka anfallsgarde. Centerpositionen är rysligt stark, med Claude Giroux och nyförvärvet Vincent Lecavalier. Jakub Voracek slog igenom ordentligt förra säsongen med 22 mål i 48 matcher. Scott Hartnell drogs med skador, men är en slitvarg som kan tackla, göra mål och vid behov slåss. Wayne Simmonds är en kapabel power forward som gjorde 15 mål och tog 82 utvisningsminuter i 45 matcher förra säsongen. Däremot måste ynglingarna Matt Read, Sean Coutourier och Brayden Schenn ta sig i kragen. De var väldigt lovande som nykomlingar för ett par år sedan, men gick bakåt förra säsongen.

Tränarstaben

Peter Laviolette ledde Carolina till Stanley Cup 2006 och förde Philadelphia ända till final 2010, men en gång till har han inte råd att missa slutspelet.

Hbl-tips: 2/7 i Metropolitan Division.

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.