Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Inför säsongen,Metropolitan Division

Ny tränare ger Rangers ny uppsyn

26 sep , 2013, 16.46 Marcus Lindqvist

 

 

Bruce Bennett/ LEHTIKUVA / Getty Images/AFP

Förra säsongen: förlorade i östra konferenssemifinalerna mot Boston.

Förändringar:

+ Chefstränare Alain Vigneault, Benoit Pouliot.

– Chefstränare John Tortorella, Ryan Clowe,

Efter åratal av supertråkig ishockey under John Tortorella gör Rangers en helvändning genom att anlita Vancouvers före detta chefstränare Alain Vigneault, en vän av offensiv ishockey. Det blir intressant att se hur Rangers anpassar sig till Vigneaults system.

Målvaktsspelet

Henrik Lundqvist är en stabil målvakt som sällan ser flashig ut, men som nästan aldrig ger ett enkelt mål. Den här säsongen kommer han att prövas mer än någonsin förut, då Vigneault förespråkar ett mer offensivt spelsystem. Statistiken kommer knappast att se lika fin ut efter den här säsongen, men Rangers är nöjda så länge han vinner matcherna. Erfarne Martin Biron är en kapabel tvåa.

Försvaret

Rangers har defensivt sett en av de bästa backbesättningarna i NHL – och den blir bara bättre den här säsongen, då Marc Staal är redo för spel igen. Staal missade nästan hela förra säsongen på grund av en ögonskada. Säsongen före det var han utslagen på grund av en hjärnskakning, som han ådragit sig efter att ha kolliderat med sin bror Eric Staal. Ryan McDonagh, Michael del Zotto och Dan Girardi är killar som bokstavligen är redo att äta puckar för sitt lag. Girardi ledde NHL med 125 blockerade skott förra säsongen. Nye John Moore kan blixtra till i anfallsväg.

Anfallet

Det är inget mindre än skandal att det stjärnbeströdda anfallsgardet gjorde endast 2,62 mål per match i grundserien och 2.17 mål per match i slutspelet. Tacka Tortorellas sköldpaddstaktik för det. Marian Gaborik är borta, men Rick Nash, Brad Richards, Derek Stepan, Ryan Callahan, Carl Hagelin & Co borde inte ha problem att göra mål. Derrick Brassard var en positiv överraskning i våras, efter att ha anlänt från Columbus. Men det finns orosmoment. Callahan och Hagelin saknas i säsongstarten på grund av skada. Chris Kreider gjorde grym succé då han hoppade direkt från Boston College in i NHL-slutspelet 2011-2012, men förra säsongen var han osynlig. Richards var så dålig i slutspelet förra våren att Tortorella bänkade honom.

Tränarstaben

Alain Vigneault inför en mer offensiv spelstil som sannolikt kommer att tilltala Rangersfansen mer än Tortorellas antihockey. Frågan är om han kan vinna matcher – han lyckades aldrig leda ett stjärnspäckat Vancouver till Stanley Cup.

Hbl-tips: 3/7 i Metropolitan Division.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.