Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Central Division,Okategoriserade

Roy tar över i Colorado

1 okt , 2013, 14.32 Marcus Lindqvist

 

Förra säsongen: femtonde plats i västra konferensen

+ P-A Parenteau, Nate MacKinnon

Det är ett tag sedan Peter Forsbergs och Joe Sakics glansdagar i Colorado. Men Avs har en hel del begåvning i laget och nye chefstränaren Patrick Roy lär tända lite fyr under sina mannar.

Målvaktsspelet

Semjon Varlamov visade lovande takter i Washington, men har inte lyckats etablera sig som en elitvakt i Colorado. Erfarne Jean-Sebastian Giguere är redo att hoppa in vid behov. Det återstår att se vad nye målvaktstränaren Francois Allaire kan tillföra. Allaire är den så kallade butterfly-teknikens överstepräst och är mest känd som Patrick Roys målvaktstränare.

Försvaret

Tunt som silkespapper. St Louis förstaval 2006 Erik Johnson leder Colorados försvar, som läckte som ett såll förra säsongen. Ett mysterium varför Avs inte använde sitt förstaval i NHL-draften i somras för att välja backlöftet Seth Jones.

Anfallet

Massor med begåvning: Paul Stastny, Matt Duchene, Ryan O’Reilly och nykomlingen Nathan MacKinnon gör Avs centerbesättning till en av ligans bästa. Gabriel Landeskog är en grym tvåvägsforward som utsågs till NHL:s genom tiderna yngste lagkapten inför förra säsongen. PA Parenteau gjorde 18 mål i 48 matcher förra säsongen. Förstavalet i somras, ruskigt skickliga och flyfotade Nate MacKinnon förväntas slå igenom i vinter.

Tränarstaben

Mycket intressant. Målvaktslegenden Patrick Roy tar över som chefstränare, fast hans tidigare erfarenhet av chefstränarskap begränsar sig till juniorlaget Quebec Remparts. Han har åtminstone karisma och trovärdighet mer än någon annan chefstränare i NHL.

Hbl-tips: 4/7 i Central Division.

 

 

 

Kommenteringen är stängd.