Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Atlantic Division

En ny blåvit stjärna i Florida

1 okt , 2013, 19.32 Marcus Lindqvist

 

Förra säsongen: femtonde och sist i östra konferensen

+ Mike Mottau, Tim Thomas, Alexander Barkov

– Stephen Weiss

De goda nyheterna är att det inte kan gå sämre än förra säsongen. De dåliga nyheterna är att det kanske inte går så hemskt mycket bättre den här säsongen. Finländarnas intresse riktas mot superlöftet Alexander Barkov, som får alla chanser att slå igenom redan den här säsongen.

Målvakterna

Målvaktssituationen blev ytterst intressant, då veteranmålvakten Tim Thomas skrev på för Florida strax innan säsongen inleddes. Florida har redan en målvakt för framtiden i Jacob Markström, men Thomas är redo att kämpa om en spelplats. Svårt att bedöma hurdan hans form är efter ett års uppehåll. Ännu svårare att säga hur hans personlighet påverkar stämningen inom laget. Chefstränaren Kevin Dineen är opartisk och tänker låta den hetare målvakten spela.

Försvaret

NHL:s sämsta försvar förra säsongen (3.54 insläppta mål per match) Jokeritbekante Brian Campbell är en hyfsad back, men resten av försvaret är för ungt och oerfaret. Erik Gudbranson, Floridas förstaval 2010, och Dmitrij Kulikov, Floridas förstaval 2009, får bära ett tungt lass. Ed Jovanovskis karriär har gått utför, men han är fortfarande en viktig ledargestalt.

Anfallet

Nykomlingarna Jonathan Huberdeau och Alexander Barkov förväntas leda anfallet, men även om de är blivande stjärnor kommer den här säsongen alldeles för fort. Stephen Weiss kommer att saknas i Florida. Kris Versteeg och Tomas Kopecky kan göra hyfsat med mål om de har en duktig center. Sean Bergenheim missade hela förra säsongen och är inte spelklar vid säsongstarten, men kan tillföra en hel del viktiga mål om han återhämtar sig från sin ljumskada.

Tränarstaben

Kevin Dineen, som själv spelat över 1 000 NHL-matcher, ledde Panthers till lagets första divisionstitel någonsin under sin första säsong som chefstränare i NHL 2011-2012, men han kan inte trolla. Blir ytterligare en svår säsong.

 

Hbl-tips: 8/8 i Atlantic Division

 

 

 

Kommenteringen är stängd.