Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Vad är väl en tvåmålsledning?

5 maj , 2014, 17.54 Marcus Lindqvist

 

En tvåmålsledning har aldrig varit mindre värd än i slutspelet den här säsongen. Om det finns ett tema för årets slutspel är det osannolika vändningar.

Under första omgången vände ett lag ett underläge med två mål tio gånger. I den andra omgången vände Boston ett underläge med 1–3 under andra halvan av den tredje perioden till seger med 5–3. Vilket fick Roberto Luongo att reagera på Twitter:

Los Angeles låg visserligen under bara med ett mål, men Marian Gaboriks utjämning kom med endast sju sekunder kvar i den tredje perioden. Redan i den första omgången stod Los Angeles för en av tidernas comebacks genom att vända ett underläge med 0–3 i matcher till seger med 4–3 i matcher. Mike Richards blev för övrigt den första i NHL–historien som gjort det två gånger, för spelade för Philadelphia när laget vände och slog ut Boston 2010.

I skrivande stund har det lag som legat under efter två perioder vunnit 8 av 32 matcher. Det är en väldigt hög siffra.

En annan sak som verkligen slår en med årets slutspel är mängden mål. I skrivande stund är målsnittet 5,86 mål per match.

Det kan jämföras med 5,43 under grundserien och 5,023 i förra årets slutspel. Senast målsnittet var så här högt var i slutspelet 2009–2010, när Philadelphia, Pittsburgh och Chicago ställde till med osannolika målkalas.

Vanligtvis brukar den första omgången vara roligast och mest underhållande, medan den andra omgången blir mer tråkig, mer förutsägbar och mer defensiv. Vårens slutspel verkar gå emot den trenden – hittills har matchserierna varit hur roliga som helst.

 

 

 

Kommenteringen är stängd.