Marcus Lindqvist bloggar om NHL-ligan.

Okategoriserade

Tidernas största målvaktsfars

21 sep , 2014, 15.39 Marcus Lindqvist

 

Det här kan bara hända i Philadelphia – men det hände i Minnesota. Lagets bäste målvakt Josh Harding hamnade i gräl med en lagkamrat och blev så ursinnig att han sparkade väggen på väg mot omklädningsrummet så hårt att han skadade sig.

Följden? Han bröt benet.

Därmed är Harding ur spel för flera månader. Harding som diagnostiserades med nervsjukdomen MS, men som återvände till spel och toppade målvaktsstatistiken förra säsongen – tills han tvingades ta en paus på grund av sjukdomen.

Nu har klubben beslutat sig för att stänga av honom tills vidare, som straff för bråket. Räkna inte med honom på ett tag.

Darcy Kuemper spelade hyfsat som nykomling i slutspelet förra våren, men har grälat med klubben om ett nytt kontrakt. Med Harding ur spel tvingades klubben gå med på Kuempers krav och ge honom ett nytt kontrakt, men klubben har för höga ambitioner för att våga lita på en oprövad yngling som Kuemper.

Då inbjuder Minnesota Ilja Bryzgalov till training camp. Ni vet, Bryzgalov som gillar att filosofera om universums storlek och som blev köpt ut ur sitt kontrakt av Philadelphia. Fickpengarna som blev över skulle räcka till för att kvittera Lehman Brothers skuld, men Bryzgalov gjorde hyfsat väl ifrån sig i några grundseriematcher med Minnesota förra våren. I slutspelet var han värdelös.

Veteranmålvakten Niklas Bäckström drogs med skador och tvingades till en operation som avslutade förra säsongen. Han är tillbaka och slåss om en spelplats, men det är ytterst tveksamt om han håller för att spela som förste målvakt i ett lag som vill göra anspråk på Stanley Cup.

Minnesota är ett lag som ser ut att vara på väg uppåt. Många begåvningar som är på väg uppåt – Mikael Granlund, Erik Haula, Nino Niederreiter, Charlie Coyle, Jonas Brodin – och några etablerade stjärnor – Zach Parise, Ryan Suter och Tomas Vanek. Men målvaktssituationen håller inte för att slåss om Stanley Cup.

Vilket påminner mig om att Martin Brodeur fortfarande står utan kontrakt. Oj, vad fint det skulle vara.

 

 

 

 

 

 

 

Kommenteringen är stängd.